Whitepaper

Business Rules Engines gebruiken
voor het nemen van complexe klantenbeslissingen,
die een hogere winst opleveren

Samenvatting

Klantbeheer omvat veel individuele beslissingen tijdens de duur van de relatie: 'Nemen we deze klant aan?'; 'Welke voorwaarden zijn nodig?'; 'Wanneer is het juiste moment voor een extra aanbod?'; 'Hoe gaan we om met gemiste betalingen per geval?'; 'Welke gevolgen heeft mijn besluit voor de toewijzing van kapitaal?'

Nauwkeurige, tijdige en analytisch gestuurde beslissingen over uw klanten geven u  concurrentievoordeel, maar zijn eveneens noodzakelijk vanwege regelgeving. Voortdurend evalueren en bijstellen is ingeburgerd geraakt in de meeste organisaties in de business-to-consumer (B2C)-branches (financiën, telecom, verzekeringen of nutsbedrijven).

Traditionele Business Rules Engines (BRE's) hebben voor een doorbraak gezorgd in het hart van dit proces, door automatisering  in te voeren en door zakelijke gebruikers flexibele mogelijkheden in handen te geven.

De steeds complexer wordende omgeving met snel veranderende eisen van de klant, steeds toenemende beschikbare data stromen, naleving van regelgeving en geavanceerde voorspellende modellen, vragen om een doorbraak in de technologie van BRE's om ervoor te zorgen dat organisaties concurrerend blijven.

Voor de toekomst van de B2C-business moeten BRE's het middelpunt vormen en voorzien in naadloze integratie van mogelijkheden, duidelijk bedrijfsprocesbeheer en klantbesluitvorming. Zo kunnen organisaties blijven innoveren, maar toch een snellere marktintroductie en lagere totale kosten realiseren.

In dit artikel beschrijven we vanuit een zakelijk perspectief hoe de nieuwe generatie van Business Rules Engines zich heeft ontwikkeld in BRE’s die analyse, uitvoering en monitoring omvatten. Verder  evalueren we de business case voor de implementatie ervan.

Download de whitepaper

Vul onderstaand formulier in:

  • Versturen

* verplicht veld

  • © Experian 2018. Alle rechten voorbehouden.