Bouw aan duurzame klantrelaties

Gratis advies

Maak een afspraak met één van onze experts.

Bekijk de video

PowerCurve Platform

PowerCurve™ Customer Management

Persoonlijke benadering

Klanten hebben meer keuzemogelijkheden dan ooit. Ze zijn slimmer, deskundiger en verwachten meer. Voor veel organisaties maakt dit het nog lastiger goede klanten te behouden en de klantrelaties te onderhouden. De beste manier om deze loyaliteit op te bouwen en werkelijke duurzame groei te bevorderen, is door dichter bij uw bestaande klanten te komen en duurzame relaties van levenslange waarde op te bouwen.

Om dit te bereiken moeten organisaties de waarde van hun gegevens ontsluiten, deze belangrijke informatie omzetten in relevante inzichten om mogelijkheden te identificeren, en klanten de juiste producten op het juiste moment via de juiste kanalen aanbieden.

Maak kennis met het nieuwe PowerCurve™ Customer Management

PowerCurve ™ Customer Management van Experian is ontwikkeld om de waarde van klantrelaties te maximaliseren en een positieve klantervaring te creëren. Dankzij hoogwaardige besluitvorming kunt u uw klantkennis in actie omzetten - en snel.

Dit waardevolle inzicht kan u helpen risico's veel effectiever te beheren door zowel goede als riskantere klanten te identificeren, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen en daardoor de kosten beter onder controle kunt houden.

Door een uniek profiel voor elke klant te creëren, biedt PowerCurve Customer Management een beter inzicht in de dynamiek van uw klantrelatie. Dit totaalbeeld, met risicogegevens, winstgevendheid, geschiktheid en duurzaamheid betekent dat u uw gegevens kunt segmenteren en personaliseren om uw klanten beter te beheren.  U kunt dan op hen reageren als individuen, via hun geprefereerde communicatiekanalen, om een snelle, gemakkelijke, vriendelijke en vooral winstgevende service te leveren.

Met PowerCurve Customer Management kunt u:

  • Nieuwe besluitvormingsmogelijkheden eenvoudig invoeren.
  • Betere besluitvormingsprestaties en rendement op investeringen behalen.
  • Marktintroductie versnellen en tegelijkertijd de totale productiviteit opvoeren.
  • Zich aanpassen aan en staande houden in steeds veranderende markten.
  • Klanttevredenheid verbeteren.
  • Aanvaardingspercentages bij relevante aanbiedingen verhogen.
  • Klantenverloop verminderen.
  • Het aantal klanten in achterstand verlagen.
  • Het aantal oninbare vorderingen en afschrijvingen verminderen.

Experian biedt meer dan drie decennia bewezen expertise op het gebied van het verrijken van klantgegevens en het opbouwen van zinvolle analyses om organisaties te helpen met het opbouwen van winstgevende klantrelaties. Met PowerCurve Customer Management kunt u besluitvormingsprocessen optimaliseren, de winstgevendheid van klantrelaties verbeteren, klantenbinding ontwikkelen en risico's op alle niveaus gedurende de hele levenscyclus beheren.

PowerCurve Customer Management: Bouw aan duurzame klantrelaties.

  • © Experian 2018. Alle rechten voorbehouden.