Historie

Het ontstaan van Experian

De oorsprong van Experian ligt bij het bedrijf CCN. CCN is in 1980 opgericht door GUS (Great Universal Stores), een gerenommeerd concern in retail en zakelijke dienstverlening. CCN ontwikkeltzich vanuit een interne afdeling gespecialiseerd in kredietwaardigheidonderzoeken en marketinginformatie ten behoeve van andere onderdelen van de GUS groep. Als zelfstandige onderneming ontwikkelt CCN systemen, besluitvormingsanalyses en databanken. Zo groeit het uit tot het grootste kredietinformatiebureau in de UK. 

Wereldwijde groei

Tussen 1980 en 1996 breiden de activiteiten zich verder uit vanwege een aantal grote acquisities. Zo wordt Experian de meest toonaangevende wereldwijde aanbieder van informatie en besluitvormingsanalyses. 
Vanaf 2002 ontwikkelt Experian zich verder door organische groei en door strategische overnames. In deze periode worden meer dan vijftig bedrijven overgenomen voor een totaalbedrag van 4 miljard dollar. Voorbeelden zijn ConsumerInfo.com in 2002, Scorex in 2003, PriceGrabber.com in 2005, ClarityBlue in 2006 en meer recent Hitwise en Serasa, een toonaangevend kredietinformatiebureau in Brazilië (2007).

Experian zelfstandig en beursgenoteerd

Sinds oktober 2006 is de Experian Groep beursgenoteerd aan de London Stock Exchange. Deze beursnotering volgt na de verzelfstandiging van GUS. Hierdoor kunnen de aandeelhouders direct investeren in het toekomstige groeipotentieel van Experian. 

Experian nu

Tegenwoordig is Experian wereldwijd marktleider in het leveren van informatie, analytische en marketing services aan organisaties en consumenten om hun risico’s te helpen managen en het nemen van verantwoorde commerciële en financiële beslissingen. Meer information over Experian kunt u vinden via www.experianplc.com

Meer informatie?

 Stuur een e-mail

 Bel naar 070 - 440 4000

Bekijk onze video